+90 312 282 33 33
+90 530 665 94 55
Gelişim Akademi özel eğitim merkezlerimize başvuran ailelerle çalışma sistemimiz aşağıda akış döngüsü şeklinde kısaca özetlenmiştir.
Kurumumuza başvuran aile ile ilk görüşme yaparak problemin ne olduğunu sorgularız. Aile ile görüşmeye devam ederken, değerlendirme ekibimizde öğrenci ile değerlendirme yapar. Öğrencinin değerlendirilmesinde ailenin ifade ettiği problemi öğrencinin performansını değerlendirerek netleştiririz. Değerlendirmeden sonra aileyi; problem durumun niteliği, öğrencinin performansı, özel eğitime ihtiyacının olup olmadığı hakkında bilgilendiririz. Eğer öğrencinin özel eğitim hizmetlerine ihtiyacı bulunmuyorsa; problemin başka yollardan çözülmesi için aileye yönlendirici bilgiler vererek öğrencinin özel eğitime ihtiyacının olmadığını belirtiriz.
Aile öğrencinin kurumumuza kaydolmasını isterse; izleyen 3 hafta içerisinde ayrıntılı (çok yönlü) değerlendirmeler yaparak öğrencinin Bireysel eğitim planı oluştururuz.
Kurumumuza başvuran bireyin klinik ve diğer raporlarına bakarız. Kullandığı cihazlar, araçlar ve ilaçlar varsa bu araçları sorgularız.
Bireyi çok yönlü olarak 4 ana alanda değerlendirmede bulunuruz:
Ayrıntılı değerlendirmeden sonra aileye bilgilendirme toplantısı yaparız. Eğer öğrenci okul öncesi, ilköğretim, lise gibi okullara devam ediyorsa; ayrıntılı değerlendirmeden sonra öğrencinin öğretmeni/rehber öğretmen ile görüşme yaparak okulda yaşamış olduğu problemleri dinler hazırlanan Bireysel eğitim planını paylaşırız. Periyodik olarak öğretmenlerle yaptığımız çalışmaları paylaşırız.
Kurumumuzda çalışmaları yaparken her ders sonunda aileyi bilgilendiririz. Eve ve diğer ortamlara önerilerde bulunuruz.
Kurumumuza devam eden öğrencilerimizin aylık ilerlemelerini, gelişim çizelgeleri oluşturarak kendilerine ait dosyalarında her ay arşivleriz. Ailelerimizle paylaşırız.
Her hafta her kurumumuzda en az 10 öğrencimizin BEP toplantısını yaparız. Toplantı esnasında ailenin evde ve diğer ortamlarda yaşadığı güçlükleri de dikkate alarak bireysel eğitim programına son şeklini veririz.
Her hafta her kurumumuzda en az 10 ailemizle görüşerek öğrencimizin geldiği günden bu güne kadar performans durumunu görüşürüz. Böylece tüm öğrencilerimizin yıl içerisinde en az 2 kez performanslarını gözden geçirmiş oluruz.
Kurumumuzda öğrencinin performansını değerlendirme ve vakıa toplantılarının yapılabilmesi için eylül-şubat ve haziran aylarında üç kez kamera kaydı alınmaktadır. Her hafta en az 5 öğrencimizin vakıa toplantısını yaparız. Toplantı sonuçlarını ailelerimizle görüşerek bilgilendirme çalışmalarında bulunuruz.
Belirli periyotlarla haftalık küçük gruplar oluşturarak ailelerimize beceri temelli, aile eğitim programları uygularız. Her aile eğitim programımızı en az 4 hafta süre ile gerçekleştiririz. Bu aile eğitim programlarını ilk haftası; farkına vardırma, ikinci haftası; teknikler kazandırma, üçüncü haftası; ev ve diğer ortamlarda uygulanan tekniklerle ilgili dönüt ve düzeltmelerde bulunma, dördüncü hafta ise; kalıcılık kazandırma aşamalarında oluşmaktadır.